Diş Hekimliği Fakültesi'nden ÇOMÜ Kreş'e Ziyaret

Dr. Öğr. Üyesi Burak Çarıkçıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Berkant Sezer gözetiminde 4. sınıf diş hekimi adayları ÇOMÜ Kreş'te ağız-diş sağlığı saha çalışması gerçekleştirdiler.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Burak Çarıkçıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Berkant Sezer gözetiminde 4. sınıf diş hekimi adayları ÇOMÜ Kreş'te ağız-diş sağlığı saha çalışması kapsamında 5-6 yaş grubu çocukların ağız-diş sağlığı muayenelerini yaptılar. İlerleyen dönemde kent çapındaki kreş ve gündüz bakımevlerine yapılacak ziyaretlerin öncüsü niteliğinde olan saha çalışması, toplum ağız-diş sağlığının geliştirilmesi ve çürüksüz nesiller yetiştirmek amacı doğrultusunda büyük önem taşıyor. Bu kapsamda 5-6 yaş grubu çocukların öğretim üyeleri ve diş hekimi adayları tarafından yapılan ağız içi muayenelerinde mevcut çürükler ve ağız hijyen durumları değerlendirilerek öğretmen ve velilere bilgilendirmelerde bulunuldu.