Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi

TÜBİTAK-2237-A Kapsamında “Dijital Diş Hekimliği” Projesi Kabul Edildi

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında “Dijital Diş Hekimliği: Teknolojik Uygulamaların ve İnteraktif Öğrenme Tekniklerinin Gelecekteki Gelişim ve Etkileri” isimli proje kabul edildi.

ÇOMÜ, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi ortaklığında 14-16 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek projede; Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun Düzenleme Kurulu Başkanı olarak, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekim V. Dr. Öğr. Üyesi Celal Genç ile Eğitim Fakültesinden Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar proje yürütücüsü olarak üniversitemiz adına katkı sunacak.

Japonya Osaka Üniversitesinden Kazunori Nozaki’nin de “Dental Informatics” konulu bir sunum gerçekleştireceği proje; dijital diş hekimliği teknolojilerinin ve interaktif öğrenme tekniklerinin diş hekimliği pratiği ve eğitiminde nasıl kullanıldığını, bu teknolojik yaklaşımların gelecekteki uygulamalara ve mesleki gelişimlere nasıl katkıda bulunabileceğini katılımcılara kapsamlı bir şekilde öğretmeyi amaçlarken aynı zamanda genç akademisyenlerin dijital diş hekimliği teknolojilerini ve interaktif öğrenme tekniklerini etkili bir şekilde anlamalarını ve uygulamalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Projenin internet sitesine ve etkinlik takvimine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Etkinlik katılım bilgilerine Ocak 2024 itibarıyla erişilebilir.

https://ddtek.comu.edu.tr/