Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi

Özel Eğitim Gereksinimi Olan Öğrencilerin Bu Proje ile Ağız Sağlığı Eğitimi Destekleniyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı ve Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü Çanakkale İl Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile oluşturulan proje, Çanakkale Kepez Özel Eğitim Meslek Okulunda uygulanmaya başladı.
“Çanakkale’de Yaşayan Bir Grup Özel Gereksinimli Bireyde Ağız Hijyen Alışkanlıklarının Uygulanabilirliği ve Aktarımı ile Ağız Sağlığının Değerlendirilmesi” isimli proje kapsamında Çanakkale Kepez Özel Eğitim Meslek Okulundaki öğrencilere yönelik ağız, diş sağlığı eğitim ve uygulamaları yapılmaya başlandı. 
Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Rüya Sessiz’in yürütücü, Prof. Dr. İlgi Tosun, Doç. Dr. Berkant Sezer ve Dr. Öğr. Üyesi Gizem Ayan’ın araştırmacı olarak katkı sunduğu proje ile özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere ağız hijyeni bilgisi vererek ağız sağlığının arttırılması sağlamak, özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin ağız sağlığının ve tedavi gereksiniminin belirlenmesini sağlamak, özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler ve aileleriyle yakın ilişkiler kurarak dental tedavilere ulaşmakta yaşanan süreç ve beklentilerin birinci elden tespit edilmesini sağlamak amaçlanıyor.
Aralık 2023 ile Eylül 2024 tarihlerini kapsayan projenin hayata geçirildiği Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu’nun Müdürü Recep Girgin’i ziyaret eden Dekan Prof. Dr. İlgi Tosun, projenin başarılı olması temennisinde bulundu.