Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi

Fakültemiz Akademisyenleri Teknopark ile Buluştu

Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri, Çanakkale Teknopark tarafından düzenlenen “Diş Hekimliği Fakültesi Akademisyen Buluşması Etkinliği”ne (Meet-up Academy-2) katıldı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Dekan Prof. Dr. İlgi Tosun ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Eren’in de bulunduğu etkinlikte Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil, Teknopark'ın faaliyetlerini, bölge ekonomisi ile teknoloji sektörü üzerindeki etkilerini ve girişimcilik ekosistemini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
Teknopark'ın sunduğu imkanlar ve girişimcilik fırsatları hakkında bilgi alan fakültemiz akademisyenleri; anabilim dallarına yönelik projeler, teknoloji odaklı girişimcilik, iş geliştirme modelleri, diş hekimliği eğitimi ve sağlık hizmetlerinde teknolojinin kullanımı gibi konularda fikirlerini paylaştılar.
Etkinlikte güzel fikirlerin ortaya çıkmasından dolayı heyecan duyduğunu dile getiren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu “Diş Hekimliği Fakültemizde ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde güzel çalışmalar yapacağız. Uluslararası seviyede bir AR-GE ortamını sizlerle bir araya getireceğiz. Sizlerin fikirlerine ihtiyacımız var” dedi.
Bu tür etkinliklerin akademik dünyayla endüstri arasında köprü kurmaya olanak sağladığını söyleyen Doç. Dr. Erkan Bil, dünyadaki trendleri takip etmek gerektiğini, bu trendlerden biri olan yapay zekayı işlere ve iş süreçlerine dahil etmenin yeni fırsatlar yaratacağını vurguladı. Doç. Dr. Erkan Bil, kıymetli bir fikri olana kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.