Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlar Konseyi Malatya’da Toplandı

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanları Konseyi Toplantısı, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde Malatya’da gerçekleştirildi.

Fakültemizi temsilen Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Esra Ercan’ın katıldığı toplantıya; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi Başkanı Doç. Dr. Emre Korkut, Diş Hekimliği Dekanlar Konseyi (DDK) Başkanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güler, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Şimşek ve üniversitelerin diş hekimliği fakültesi dekanları katılım gösterdi.

İki gün süren etkinlikte; diş hekimliği fakültelerinin sorunları, eğitim komisyonunun çalışmaları, temel tıp derslerinin diş hekimliği özelinde düzenlenmesi, üniversite ağız, diş sağlığı merkezlerinin hastaneye dönüşümünün avantaj ve dezavantajları, uzmanlık taslakları, doktora programlarının durumu, “YÖK döner sermaye gelir getirici faaliyetler çalışması” konularına değinildi.