Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni ÇOMÜ İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Süleyman Sami Doğangün ve yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Arzu Uygun Sezen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Tunalı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Esra Ercan, Başhekim V. Doç. Dr. Raif Alan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Akgün, Araştırma Dekanlığı Dekanı Doç. Dr. Sercan Karav, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Kök, Fakültemiz Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlem Yayıntaş, fakültemiz eğitim-öğretimine katkı sunan akademik personel, fakültemiz akademik ve idari personeli ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, mezunlarımızın hazırladığı mezuniyet videosunun izlenmesi ile devam etti.

Dönem birincisi Diş Hekimi Melis Altun, mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün ilkokuldan beri hayalini kurduğum mesleğe ulaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyorum. Çanakkale’ye gelmeden önce sadece diş hekimi olarak buradan ayrılacağımı düşünüyordum ancak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sayesinde mesleğimi, kim olduğumu, en yakın destekçilerimi ve hayatımın şansını buldum” diyerek bu süreçte kendilerine destek olan tüm hocalarına mezun arkadaşları adına teşekkür etti.

Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Tunalı konuşmasında “Diş Hekimliği okumak beş yıllık zor bir süreçtir ve bugün burada mezun olan arkadaşlarımız artık meslektaşlarımızdır. Kendilerini ve ailelerini kutluyorum. Biricik evlatlarınız artık ülkemizin genç diş hekimleri. Bütün hocalarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Fakülte olarak öğretim üyesi kadromuzu donanımlı, kollektif çalışmayı bilen yeni hocalarla daha da genişleterek eğitim kalitemizi arttırmayı amaçlıyoruz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu hocama olmak üzere üniversitemizin bütün birimlerine desteklerinden dolayı minnettarlığımı sunuyorum. İl Sağlık Müdürümüze de çok kısa sürede planlayıp hayata geçirmeye başladığımız güzel projelerimiz için teşekkür ediyorum. Diş Hekimleri Odamız ile de güzel çalışmalar yapacağız. Biz genç bir fakülteyiz, daha çok çalışacağız, hayallerimiz var ve onları gerçekleştirmeye kararlıyız. Üniversitemiz için Çanakkale’miz için ülkemiz için ve insanlık için hayallerimiz var. Genç meslektaşlarım; o hayallerimizin içinde sizler de varsınız. Başarılı diş hekimleri olarak varsınız, geleceğin örnek öğretim üyeleri olarak varsınız ve belki de geleceğin büyük bilim insanları olarak varsınız. Edeceğiniz yemine sadık kalın, ülkemizde olsanız da olmasanız da hep Türkiye’miz için çalışın. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Törende bu mutluluğu ve gururu paylaştığını ifade eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, fakülte imkanlarının öğrencilerin eğitim-öğretimi adına geliştirildiğini, ileri teknoloji ürünlerin kullanımının yanı sıra tüm akademisyenlerin titizlikle bu süreci yürüttüğünü vurguladı. “Mezun öğrencilerimiz meslek hayatlarında etik değerlere bağlı, donanımlı, yenilikçi diş hekimleri olarak topluma hizmet edecekler ve bizlerin bu konuda inancı tamdır. Bundan sonraki hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” diyerek tüm mezun öğrencileri kutladı.

Konuşmaların ardından “Grup Masraf”ın mini konseri ile devam eden törende akademik ödül töreni düzenlendi.

Kısa süre önce Fakültemizin “Mekanda Erişilebilirlik” kategorisinde turuncu bayrak almasıyla Üniversitemiz “2024 Yılı Mekanda Erişilebilirlik Ödülü” alan üniversiteler arasında yer aldı. Bu ödülde katkıları olan Diş Hekimliği Fakültesi Engelli Birim Koordinatörlerimizden Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Burak Çarıkçıoğlu ve Endodonti Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İrem Eren’e teşekkür plaketleri Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından takdim edildi.

Lisans eğitimine yaptıkları katkılardan dolayı Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı adına Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Buldur’a teşekkür plaketi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüsnü Levent Dalyancı tarafından takdim edildi.

Fakülte temsilcisi olarak gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı Diş Hekimi İbrahim Onur Kuşku’ya teşekkür plaketi Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan tarafından takdim edildi.

Bilimsel Araştırma Projelerine yaptığı çalışmalarla katkıda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Öznur Sarıyılmaz’a teşekkür plaketi Araştırma Dekanlığı Dekanı Doç. Dr. Sercan Karav tarafından takdim edildi.

Akademik ödül töreninin ardından fakülteyi dereceyle bitiren; Dönem Birincisi Diş Hekimi Melis Altun, Dönem İkincisi Diş Hekimi Eda Nihal Akbuğa, Dönem Üçüncüsü Diş Hekimi Aysu Şahin’e diplomaları, teşekkür plaketleri ve hediyeleri takdim edildi. Dönem Birincisi Diş Hekimi Melis Altun tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı.

Mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Tunalı tarafından öğrencilere “Hekimlik Andı” okutuldu ve keplerin atılması ile tören son buldu.

Mezun öğrencilerimize hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde başarı ve mutluluklar diliyoruz.