Afet Farkındalığı Eğitimi Verildi

Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde; Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Feyza Nur Bekler tarafından akademik ve idari personele yönelik “Afet Farkındalığı” konulu eğitim verildi.

Çanakkale’nin depreme karşı güvenirliği, konut satın alınırken ve kiralarken dikkat edilmesi gerekenler, ev içindeki risklerin belirlenmesi, tahliye öncesine yönelik hazırlıklar, toplanma ve barınma alanları, afet ve acil durum sonrası ilk dakikalar, deprem zararlarını arttıran etkenler konularında bilgilerin verildiği eğitime; Çanakkale İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden Sedat Kocaman, Sedat Kanmaz ve Erkan Sadi Uysal da katkı sundu.