Sağlık Yönetimi Perspektifinden Yerelden Genele Koruyucu Diş Hekimliği Paneli Gerçekleştirildi
Üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı onuruna “Çanakkale Değerleri” teması ile Üniversitemiz Diş Hekimliği ve Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültelerinin ortaklığıyla hazırlanan “Sağlık Yönetimi Perspektifinden Yerelden Genele Koruyucu Diş Hekimliği Paneli” 7 Kasım 2022 tarihinde Troya Kültür Merkezi Prof. Dr. Sevim Buluç Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.
Törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi Temsilcisi Dr. Dt. Seda ALP, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan AKDUR, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi TOSUN, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Özge UYSAL ŞAHİN, Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Süleyman Sami DOĞANGÜN, diğer protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmalarını Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi TOSUN, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Özge UYSAL ŞAHİN ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT yaptı.
Panelin ilk oturumunda İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin önemi ve Çanakkale’deki ağız ve diş sağlığı uygulamaları hakkında bilgi verirken, Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Süleyman Sami DOĞANGÜN Çanakkale’deki diş tedavi hizmetleri ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Panelin ilk oturumu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi’nden Dr. Dt. Seda ALP’in, ülkemizde hayata geçirilmesi planlanan aile diş hekimliği modelini anlattığı sunumu ile son buldu.
Panelin ikinci oturumu, Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Berkant SEZER’in “Çürüksüz Nesiller Yetiştirmek Mümkün mü?” başlıklı sunumu ile başladı. Ardından son sınıf diş hekimliği öğrencileri Buse UÇAR ve Tuba Ceren DEMİRÖZ, ÇOMÜ Kreş’te geçtiğimiz sene yapılan ağız-diş sağlığı taramalarının sonuçlarını izleyiciler ile paylaştı. Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Yeşim DENİZ’in “Ağız Kanserlerinin Ne Kadar Farkındayız?” başlıklı sunumunun ardından panel Çanakkale Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Didem HEKİMOĞLU TUNÇ’un yaptığı “Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin Sunumunda Sağlık İletişiminin Önemi” başlıklı sunum ile tamamlandı.
Sunuculuğunu Diş Hekimliği Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Doğa DOĞAN’ın yaptığı panel, konuşmacılara teşekkür belgelerinin sunulması ve tüm katılımcı ve izleyicilerin toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.