Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi

Fakültemiz “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı”na Katıldı

Engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek, engelliliğin sınırlarını ortadan kaldıracak, kentin engellileri arasında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunularak, sürdürülebilir, gerçekçi, yenilikçi ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yapılandırılmasını desteklemek için Çanakkale Valiliği himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce organize edilen “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı” Deniz Polisevinde gerçekleştirildi.
Fakültemizden Dekan Prof. Dr. İlgi Tosun, Dr. Öğr. Üyesi Rüya Sessiz, Dr. Öğr. Üyesi Alpin Değirmenci, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Nazan Çalbayram’ın katıldığı Engelsiz Çanakkale Çalıştayı’na; Vali İlhami Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şuayip Üner, İl Müdürü Yardımcısı Elif Yaman, Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Ümit Burunlular, Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Murat Mangır, Şube Müdürü Serap Çağlar, akademisyenler, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşlar iştirak etti.
ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nün bir araya geldiği çalıştayda kurumlar arası iş birliği çalışmalarının geliştirilmesi ve projelerin gerçekleştirilmesine yönelik fikir birliğine varıldı.