Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi

“Çalışan Hakları ve Mobbing” Konulu Hizmet İçi Eğitim Verildi

Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde; ÇOMÜ Hukuk Müşaviri V. Dr. Öğr. Üyesi İlker Karaönder tarafından akademik ve idari personele yönelik “Çalışan Hakları ve Mobbing” konulu hizmet içi eğitim verildi.
Eğitim öncesinde Hemşire Meltem Saydam’ın mobbingin tanımını “Psikolojik şiddet, kuşatma, taciz, rahatsız etme ve sıkıntı verme” olarak yaptığı sunumda; mobbingin ortaya çıkışının tarihsel süreci, mobbing tanısında kullanılan parametreler, mobbinge maruz kalan kişilerin alacağı bireysel önlemler, Beyaz Kod uyarısı sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.
Dr. Öğr. Üyesi İlker Karaönder, “Çalışan Hakları ve Mobbing” konulu hizmet içi eğitimde, mobbingin hukuksal açıdan hangi temele dayandığını ifade ederek çalışan sağlığı güvencesi, mobbing türleri, mobbingin hangi durumlarda gerçekleştiği, mobbinge maruz kalanların izlemesi gereken hukuki yöntem ve süreçler ile ilgili bilgiler verdi. 
Sağlık çalışanın başına gelebilecek fiziksel saldırı, sözel saldırı, tehdit, hırsızlık, cinsel taciz gibi durumlarda kullanılan Beyaz Kod ile ilgili Türk Ceza Kanunu’nda yer alan maddeler hakkında bilgiler aktaran Dr. Öğr. Üyesi Karaönder, eğitim sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.