Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerine yönelik “Uzaktan Öğretimde İçerik Geliştirme Eğitimi” düzenlendi.

ÇOMÜ UZEM’in uzmanları öğretim üyelerine yönelik eğitim 7-11 Eylül 2020 tarihleri arasında 5 oturum olarak uyguladı. Eğitim, ÇOMÜ UZEM Müdürü Doç. Dr. Muzaffer ÖZDEMİR, Müdür Yardımcıları Öğr. Görevlisi Kadir TUNÇER, Öğr. Görevlisi Levent ÖZÇAĞ, ÇOMÜ SEM Müdürü Öğr. Görevlisi Cumali YAŞAR tarafından Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyelerine verildi. Eğitim içeriğini; • Uzaktan eğitimin geleceğine yönelik stratejiler ve ters-yüz edilmiş sınıf modeli (flipped classroom) • Öğretim materyali geliştirme stratejileri ve telif hakları • Video tabanlı öğretim materyali hazırlama stratejileri • Animasyon destekli mikro öğrenme materyalleri hazırlama stratejileri • Çevrimiçi araçlar (örn, xerte) kullanarak öğrenme materyali hazırlama stratejileri • Öğretim yönetim sistemlerinin (LMS) kurulumu, yönetimi analiz ve raporlama stratejileri • Uzaktan eğitimde ölçme ve değerlendirme araçlarının kullanımı oluşturdu.

.