Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Diş Hekimliği Fakültesi

ÇOMÜ'ye Yeni Bir Fakülte: Diş Hekimliği Fakültesi

.

Rektör Acer: “Diş Hekimliği Fakültesi’nin Kabulünden Memnunuz”

1992 yılında kurulan, 45 binin üzerinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) eğitim öğretim hayatına devam eden 13 fakültesine bir yenisini daha ekledi. Bakanlar Kurulu’ndan çıkan kararla ÇOMÜ bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kuruluyor.

Konu ile ilgili Prof. Dr. Yücel Acer şunları söyledi;

ÇOMÜ Ön Plana Çıkan Bir Üniversite Haline Geldi

“ÇOMÜ büyük bir eğitim camiası haline geldi. Bu yıl itibari ile 45 bin’in üzerinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencimiz var. Gerçekten bu ciddi bir rakam ve üniversitemiz için ciddi bir büyüme. ÇOMÜ; 1992 yılında kurulmuş üniversiteler arasında ön plana çıkan bir üniversite haline geldi. Tabi bu bizim için yeterli bir seviye değil. Bu bağlamda biz mevcut birimlerimizi, fakültelerimizi, yüksekokullarımızı, meslek yüksekokullarımızı, enstitülerimizi geliştirmek bağlamında çalışıyoruz ve planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. Şu an temelini oluşturmaya çalıştığımız birçok kalite unsuru var ve bunlar henüz yansımalarını gördüğümüz şeyler değil. Kalite dediğimiz şey zaten sonuçları hemen gözüken şey değil. Belli çalışmalar yaparsınız ve belli bir yönelim belirlersiniz. Bu yönelim bağlamında yaptığınız çalışmalar belli süreçler sonucunda kendisini göstermeye başlar. Biz o açıdan çok sabırlıyız. Elimizden gelen bütün temel çalışmaları yapacağız ki üniversitemiz birkaç yıl sonra bu kalite düzeyinin yükselişinin sonuçlarını hissetmeye başlayabilsin. Üniversitemiz halen 13 fakülte ile eğitim öğretime devam ediyor. Bu fakültelere şimdi bir de ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi eklendi.  Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasına ilişkin teklif önceki yıllarda yapılmıştı ve uzun süredir karar çıkması beklenen bir teklifti. Bu kararın ardından da üniversitemizin büyüyor olmasının olumlu etkilerini her yerde gördüğümüzü söylemek mümkün”.

ÇOMÜ 14. Fakültesi ile Eğitim Öğretime Devam Edecek

Bakanlar Kurulu’nun onayı ile Diş Hekimliği Fakültesi’nin resmen kabul görmesinden mutlu olduklarını belirten Rektör Acer şunları söyledi: “Aslında biz rakamsal olarak büyümekten çok hoşnut değiliz şu aşamada, yine de ben şahsen ve yönetimde bulunan arkadaşlar bu gelişmeyi çok pozitif karşıladık, hatta olması içinde uğraş verdik. Şu anlamda bizi sevindirdi; biliyorsunuz bizim devam eden ve gerekli teçhizat ve gerekli donanımlar tamamlandıktan sonra faaliyete geçecek bir hastane binamız var.  Şu an Kepez’de asıl olarak hizmetini yürüten hastanemiz yakında buraya taşınacak.

Uzun süredir Kepez’deki yerleşkemizin nasıl değerlendirilebileceği üzerinde düşünüyorduk.  Kepez hastane binamızın yanında bir diş hastanesi var. Bu diş hastanesinin gerçek anlamda eğitim öğretim niteliği ile kullanılabilmesi için aslında Çanakkale’nin ve üniversitemizin bir Diş Hekimliği Fakültesi’ne ihtiyaç duyduğunu, hak ettiğini düşündük. Şimdilik planlamalarımız sonuçlanmasa da eski hastane binamızın yeni diş hastanesi binası olarak kullanılması mümkün gibi duruyor. Böylece fiilen eğitim öğretim yapabilecekleri bir alan hazır beklemekte. Fakültemiz aynı zamanda o hastaneye de bilimsel çalışmalarıyla ciddi katkı sağlayacaktır.

Çanakkale Hizmet Sektörü Şehri Olabilir!

Rektör Acer, Çanakkale’nin hizmet sektörü şehri olabilecek potansiyeller barındırdığını belirterek şunları ifade etti: “Çanakkale bir üniversite şehri diyebiliriz fakat bu bize yetmiyor. Burası aynı zamanda bir hizmet sektörü şehri de olabilir. Çünkü Çanakkale tarihi, doğal kaynakları ile nitelikleriyle birçok değer içeriyor. Bunu korumak lazım. Bunun için Çanakkale’nin özellikle merkezi ve etrafı hizmet sektörü ile anılmalı. Eğitim, sağlık gibi alanlarda burası büyük avantaja sahip. Bu nedenle sağlık alanında adından söz ettirecek bir şehir olabilir ve bu yöndeki eksikliğimiz Diş Hekimliği Fakültesi ile tamamlanmış oldu. Bundan sonra bu işin kalitesini, arttırıp, şehir dışından, hatta yurt dışından hasta çeken bir hastane haline gelmek için çalışacağız”.